Răspunsuri

2014-11-06T17:38:07+02:00
Eu impreuna cu vara-mea am fost la tara. Tara asta este de fapt un bloc dar in fine...Noi avem acolo un vecin, batran normal, dar noi ni-l aminteam altfel de cum era acum.Itr-o seara am facut o vizita lui si familiei lui, el avea un par mai grid si alb chiar cu ceva negru, iar tunsoarea fiind una tepoasa dar niste tepi mult mai lungi de ziceai ca avea paie in cap , iar dintii lui zici ca erau "tunsi" cu foarfeca in toate directiile , iar vocea lui asa vesela si "vai, vai, vai bla, bla, bla" ne-a facut pe mine si pe varamea sa izbucnim intr-un ras chiar de fata cu el, bine ca el era obisnuit de cand eram noi mici fiindca asa faceam si atunci, desi el nustia de ce sau de cine radem acum fiind aceeasi situatie. Ajungem noi acasa hai la barfit si uite asa ii vedeam noi toata hidosenia haioasa si radeam intr-una.
A doua zi am fost la niste cumparaturi, iar bunica ne povestea ca sotia vecinului denumeste dentistul "dintarul" si iarasi ne-a apucat rasul. Ajungem noi acasa si iarasi ne ducem cu gandul la vecinu si ii punem porecla "Dintila" . Cam atat despre vecinul.

In prima zi cand l-am vizitat am cunoscut o fetita de 2 ani pe care ei o cresteau, dar nu era fetita lor ci a celorlalti vecini care erau toata ziua la servici iar fetita lor ramasese in grija lui Dintila si sotiei lui acestia fiind platiti sa stea cu ea.Itr-o zi fetita de 2 ani pe nume Alessandra a fost adusa pe la noi sa stea vreo 2 ore. Bunica o serveste cu un biscuite, iar dupa eu o iau in brate si incep sa o fac avionul (mare greseala  ) o invart eu ce o invart, iar ea ma strange mai tare de gat, iar bunica imi spune "aoleu oprestete ca vomita copilul" . Eu pe moment ne dandu-mi seama de ce se intampla si nu ma opresc, iar varamea zice destul de fuioasa "hei mai stropit"(de parca eu as fi stropito pe picior cu biscuitele care descoperim ca fetita il tinuse in gura vorba mea si a lui varamea "o tinea rezerva pentru. la toamna" .
Uite asa aceasta fetita nu a scpat neporeclita denumind-o "vomitron 3000" , chiar daca ea avea deja porecla de la vecinu "chilotareasa".
Ooooo, sa nu uit sa va spun ca mai avem o vecina in bloc "la tara" pe nume Margareta  si intr-o zi ne-a dat o gleata cu "zarzare"(cum le dunumea Margareta  ). Ajungem acasa si vedem ca au furnici si cine stie ce, iar bunica zice ca le arunca eu cu varamea radem de renumitele "zarzare" si ii punem lui Margareta porecla "zarzarica", dar nu ezitam sa ii mai spunem si "tarancuta".
Trec cateva zile si ne intalnim din intamplare cu "zarzarica" care ne intreaba daca ne-au placut "zarzarele" (firar ele sa fie  ), iar eu si vramea :"da, da, au fost foarte bune" si iarasi ne bufneste rasul "tarancuta" se holbeaza la noi si dupa ne zice"daca vreti va mai dau o galeata de "zarzare" ( vai de capu meu deci atunci m-am uitat eu la varamea si ea la mine si am ras pur si simplu cu lacrimi) si cam atat .