1.a)Pentru a sapa un sant 2 muncitori lucreaza 6 zile.
In cate zile sapa acelasi sant 3 muncitori?
b)Dupa scumpirea cu 10%,pretul unui obiect devine 220 lei.
Pretul initial al obiectului a fost...
c)Daca 10 caiete costa 20 lei,atunci 17 caiete (de acelasi fel)costa....

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-05T21:55:00+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
A)2 muncitori lucreaza 6zile
1muncitor va face santul in 6x2=12 zile
3 muncitori vor favce santul in 12/3=4 zile

b) 220 reprezinta 100%+10%=110%
220:110% = 200 lei

c) 10caiete ...... 20 lei
     17 caiete.......x lei
aplicam regula de trei simpla

x=17 * 20/10=34 lei

1 5 1