Răspunsuri

2014-11-05T20:57:01+02:00
A fost candva o fetita care era la tara, la bunica, in vacanta. Cat era ziua de lunga, Cleo, caci asa o chema pe ea, strabatea padurile si vaile ce se aflau in jurul casei.
Intr-o dimineata, Cleo a plecat intr-o poienita plina cu flori. S-a gandit sa ii faca o bucurie bunicii ei, culegand flori de camp.
Ajunsa in locul cu pricina, la picioarele ei se intindeau flori multicolore, care mai de care mai frumoase si mai parfumate. Prin poiana zburau mii de albinute harnice, ce strangeau polenul din florile verii.
Cleo privea toata agitatia si parca a uitat de ce a venit in locul magic. Privirea i-a fost atrasa de o albina care avea piciorusele pline de polen. Aceasta alegea cu grija florile, de parca stia un secret.
Dupa ceva vreme, Cleo a intrebat-o:
- Draguta albinuta, de ce nu strangi polenul din orice floare?
Atunci, albina s-a oprit din treaba pe o petala de floare si i-a spus:
- Bâz-bâz... nu pot, nu am voie sa fac asta!
- Dar de ce? Care e secretul?
Atunci, albinuta se apropie de urechea ei si ii spuse:
- Polenul fiecarei flori are un anumit gust. Daca as lua de oriunde, atunci mierea ce o mananci dimineata ar avea un gust nedefinit... Asa, daca iau doar din anumite flori, mierea ramane galbena ca aurul si parfumata!
Fericita ca a aflat secretul albinelor, Cleo fugi la bunica sa ca sa ii povesteasca, uitand sa ii duca florile din poiana.
7 3 7