1.Cum se calculeaza (x+y) la puterea 2011 + (-x-y) la puterea 2011 dar (6x-4y+2) la puterea 2012 - 16 la puterea 503 x ( 3x -2y+1) la puterea 2012?
2.Consideram un romb ABCD si un punct E
∉ (ABC). Fie M,N,P,Q mijloacele segmentelor AE,EC,BC, respectiv CD. Aratati ca MN perpendicular pe PQ.

1

Răspunsuri

2014-11-05T22:35:35+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Binomul lui Newton la cazul general este:              
 (x+y)^{n}= \Sigma_{k = 0}^{n}C_{n}^{k}* x^{n-k}* y^{k}  \\  \\  (x-y)^{n}= \Sigma_{k = 0}^{n} (-1)^{k}* C_{n}^{k}* x^{n-k}* y^{k}

Rezolvarea exercitiilor de algebra:

 (x+y)^{2011} + (-x-y)^{2011} =  \\ =(x+y)^{2011} + [-(x+y)]^{2011}= \\=(x+y)^{2011} + [(-1)(x+y)]^{2011}=  \\ =(x+y)^{2011} + (-1)^{2011}*(x+y)^{2011}= \\=(x+y)^{2011} + (-1)*(x+y)^{2011}=  \\=(x+y)^{2011} - (x+y)^{2011}= 0

   

 \,\,\,\,\,\,(6x-4y+2)^{2012}-16^{503}*(3x-2y+1)^{2012}=  \\= (6x-4y+2)^{2012}-( 2^{4} )^{503}*(3x-2y+1)^{2012}= \\= (6x-4y+2)^{2012}-2^{4*503} *(3x-2y+1)^{2012}= \\  =(6x-4y+2)^{2012}-2^{2012} *(3x-2y+1)^{2012}=  \\=(6x-4y+2)^{2012}-[2 *(3x-2y+1)]^{2012}= \\=(6x-4y+2)^{2012}-(2*3x-2*2y+2*1)^{2012}= \\ =(6x-4y+2)^{2012}-(6x-4y+2)^{2012}=  0