Răspunsuri

2014-11-05T19:55:16+02:00
Uite idei:1.Pantofiorii prietenoșiA fost odată ca niciodată o lume a pantofilor. La acea vreme, nu oamenii purtau pantofii, ci invers, pantofiorii îi alegeau pe cei care meritau veselia și senzațiile pe care le oferă pașii făcuți de pantofi. Tocmai de aceea, lumea pantofilor era una secretă, plină de magie și culoare. Orice decizie se ia în această lume modifică drumul ales de oameni, pentru că pantofii de vară sunt trimiși către țările calde, iar ghetele și cei de iarnă sunt trimiși către cei care au nevoie de ele. O singură decizie greșită și lumea pantofilor dispare, la fel precum și drumul oamenilor, care se vor vedea în situația în care vor rări numărul de pași până când nu vor mai ieși deloc din case.O dată pe lună, Regele pantofilor adună toți pantofii la ședință pentru a vedea ce pantof trebuie să-și aleagă stăpânul pentru a pleca din lumea magică a pantofilor prietenoși și pentru a bucura picioarele celui care îi va purta, iar el, Pantofiorul cel mai mic dintre toți, aștepta cu sufletul la gură pentru a fi trimis în lumea oamenilor și a-și alege stăpânul căruia îi va îndruma pașii. Timp de sute de ani, Pantofiorul cel mic nu a fost trimis, până când Regele a decis că acum este momentul în care micuțul trebuie să își caute copilul potrivit.Mare a fost fericirea Pantofiorului, numai că  odată ce s-a văzut în lumea oamenilor și-a dat seama că  alegerea nu va fi deloc una ușoară, până când într-o zi a ajuns în sala de clasă a unei grădinițe, unde toți copiii purtau pantofiori mici și veseli, precum el. Un singur copil nu avea pantofi în picioare, iar Pantofiorul cel mic s-a dus spre el…
2.
Pantofiorii zburătoriDacă și voi visați că zburați printre norii plini de ploaie sau printre razele soarelui atunci o pereche de pantofi care vă ajută să zburați mai ceva ca Peter Pan. Pantofii sunt doar unii, iar cei care îi poartă trebuie să fie darnici, buni, cu zâmbetul pe buze mereu și calzi cu ceilalți. Tocmai de aceea, pantofii nu se lasă încălcați de oricine, ci doar de cine are sufletul bun și curat.Voi unde ați zbura cu pantofiorii zburători? În ce țări de basm v-ați duce? Dacă ați putea zbura în trecut sau în lumi magice care ar fi primul loc pe care l-ați încerca?
3.
Pantofiorii dansatoriElena este o fată care își dorește să  învețe să danseze, să danseze pe notele melodiilor vesele sau liniștite, mergând spre școală sau la cursurile speciale de dans, spre piață sau spre casă, să renunțe la pașii normal și să-i transforme pe toți în unii de dans. Din păcate însă, deși ia lecții de dans de ani de zile, Elena nu reușește să  lege mai mult de câțiva pași de dans. Asta până într-o zi în care primește cei mai veseli pantofi din lume, atât de frumoși că parcă i-au zâmbit Elenei din primul moment în care ea i-a încălțat.Nu mică i-a fost mirarea atunci când, odată  ce a purtat perechea de pantofi pașii de dans au devenit mult mai ușor de făcut, ba chiar după trei zile timp în care a purtat pantofiorii veseli nu mai putea face niciun pas normal, fără să se gândească la melodia favorită pentru dansul preferat.Într-o zi însă, pantofii dansatori și-au pierdut strălucirea, iar fata noastră a început iar să pășească stângaci atunci când dorea să danseze. Acela a fost momentul în care a învățat că pantofii funcționează doar atunci când și ea la rândul ei învață să facă ceea ce o face veselă.