Am nevoie de un rezumat la textul de mai jos pastrand cuvintele evidentiate:

Stiinta care studiaza formele de relief si schimbarea acestora se numeste geomorfologia. Geologii stiu ca expresia "muntii eterni" este departe de realitate: muntii nu exista vesnic, dar intervalul de timp ce trece de la formarea si pana la disparitia lor se masoara in zeci si sute de milioane de ani.
De la inceputul revolutiei industriale, adica dfe la mijlocul secolului al XVIII-lea activitatea umana are si ea un rol important in modelarea suprafetei Pamantului, cateodata chiar cu efecte surprinzatoare. Continentele au ajuns la forma lor si in pozitiile actuale in urma miscarii placilor ce formeaza scoarta solidificata a Pamantului, adica datorita tectonicii placilor.
Cele mai noi schimbari despicarea Oceanului Atlantic si contopirea subcontinentului Indian cu continentul Asiatic- s-au produs in ultimii 200 milioane de ani. In istoria de 4,6 miliarde de ani a Pamantului s-au mai petrecut multe alte schimbari, pana ce planeta noastra a capatat infatisarea de azi.

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-05T19:59:13+02:00
Muntii sunt forme de relief care duoa spusele geologilor nu sunt vesnici.De la revolutia industriala, omul are un rol in modelarea Pamantului. Forma continentelor se datoreaza miscarii placilor tectonice. In istoria de 4,6 miliarde de ani a Pamantului s-au mai petrecut multe alte schimbari, pana ce s-a ajuns la infatisarea de astazi a planetei.
Cum sa iti pun cel mai bun raspuns?
Nu stiu ,dar e okay nu e nevoie neaparat
Oricum, multumesc!