Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-05T17:35:44+02:00
Daca in 3 zile 5 capre mananca 105 kg de fan, atunci :

in 6 zile 5 capre mananca 105 x 2 = 210 kg de fan
in 1 zi    5 capre mananca 105 : 3 =   35 kg de fan
Total :
in 7 zile 5 capre mananca 210 + 35 = 245 kg fan
Rezulta ca
in 7 zile 10 capre mananca 2 x 245 = 490 kg fan

(105/3 totul supra 5) * 7 * 10 = (35
( 35/5 ) * 7 * 10 = 7 * 7 * 10 = 49 * 10 = 490
1 5 1
2014-11-05T17:37:56+02:00
O faci cu regula de 3 compusa: 
3 zile... 5 capre.....105 kg
7 zie.....10 capre..... x kg

3/7= 5/10=105/x 

Afli prima data cat mananca 5 capre in 7 zile cu regula de 3 simpla: 
3/7=105/y 
y= 105×7/3
y= 735/3
y= 243 kg mananca 5 capre in 10 zile

Apoi afli cate kg mananca 10 capre in 7 zile , tot cu regula de 3 simpla: 
5... 243 kg....10 zile
10 capre....x kg...10 zile

5/10=243/x 
x=243×10/5
x= 2430/5
x= 486 kg 



y = 735/3 = 245, nu 243. Eu nu am invatat regula de 3 simple pana acum, dar am inteles-o.