Răspunsuri

2014-11-05T16:01:14+02:00
Diftongul este grupul de sunete format dintr-o vocala si o si o semivocala alaturate si se pot pronunta intr-o silaba ( iarna , haina , roua )                                         Triftongul este grupul de sunete format dintr-o vocala si 2 semivocale alaturate , pronuntate intr-o silaba  ( leoaica , mi-au zis )                                                               Hiatul repezita rostire consecutiva, in silabe diferite , a doua vocale (  aer , stiinta )
Diftongul este o pereche de 2 doua vocale ex:eo oa ia
În fonetică, diftongul este o succesiune de două sunete vocalice alăturate articulate în aceeași silabă, din care una este o vocală și cealaltă este o semivocală. O succesiune de trei sunete vocalice în aceeași silabă se numește triftong. În cazul în care două vocale învecinate fac parte din silabe diferite ele nu formează un diftong ci un hiat.
Triftongul este perechea de 3 vocale ex: oai eau iau
Hiatul este grupul de silabe tot cu 2 vocale dar trebuie sa fie: i-a o-o
Diftongul este grupul de 2 sunete de o vocala si o semivocala aflate in aceeași silaba Triftongul este grupul de 3 sunete o vocala si 2 semivocale aflate in aceeași silaba Hiatul reprezinta alăturarea a 2 vocale aflate i silabe diferite
2014-11-05T16:06:41+02:00
Diftongul este grupul de sunete alcatuit dintr-o vocala si semivocala,pronuntate in aceeasi silaba.
Ttiftongul este grupul de sunete alcatuit dintr-o vocala si doua semivocale, pronuntate in aceeasi silaba.
Hiatul apare intre doua vocale alaturate, pronuntate in silabe diferite de exemplu:(al-c[o-o]l). Sper ca te am ajutat. :) ii corect ce am scris sa stii sa-mi dai premiu.

Nu apare nimic 'intre două vocale'!
unde?
te crezi desteapta fa?
am modificat raspunsul
După cum vorbesti/scrii, nu știu ce cauți pe aici!!! Acesta e un site de EDUCARE/EDUCAȚIE! nicidecum de MAHALA.