Răspunsuri

2014-11-05T14:53:52+02:00
        Dupa parerea mea descoperirile stiintifice sunt foarte importante in viata noastra.
        In primul rand daca n-ar fi cerere acestea n-ar aparea. Cercetatorii se orienteaza intotdeauna in functie de cerintele pietii, iar in unele tari chiar exista studii de piata in acest sens. Nu poti sa scoti un produs nou daca nu v-a fi cumparat de nimeni. Consider ca acest lucru este valabil in general pe piata bunurilor de consum (telefoane, tablete, pc-uri etc). In ceea ce priveste aparatura, utilajele destinate intreprinderilor lucrurile stau putin altfel.
        In al doilea rand, descoperirile stiintifice ne imbunatatesc stilul de viata sau ni-l prelungesc. Fiecare mare companie cauta sa ramana in top pe piata cu noi si noi descoperiri. Aceste descoperiri sunt binevenite deoarece uneori ne pot salva viata, daca este vorba despre descoperirile din domeniul medical. Consider ca nici descoperirile din celelalte industrii nu sunt de neglijat deoarece conditiile de munca sunt imbunatatite, produsele pot fi de o calitate mai inalta si chiar mai ieftine.
        In concluzie descoperirile stiintifice au un rol foarte important in viata noastra.
80 3 80
2014-11-05T15:34:09+02:00
Importanța descoperirilor științifice.

În opinia mea ,descoperirile științifice reprezintă saltul umanității de-a lungul timpului.Ca argument ,mă refer în primul rând la descoperirile medicale  și anume la descoperirea vaccinurilor . care, au rolul de a preveni îmbolnăvirea oamenilor.Sunt foarte bine cunoscute cazurile multiple de decese ,în trecut,din cauza poliomielitei,de exemplu.
Dar,saltul în medicină  nu ar fi fost posibil fără descoperirea unui întreg set de instrumente medicale folosite azi în chirurgia modernă,în special în microchirurgie.
De asemenea ,în altă ordine de idei ,dar tot ca argument pro ,ce ar fi fost azi planeta noastră fără descoperirea electricității,fără descoperirea atomului,fără descoperirea  diferitelor substanțe ?
Ce ar fi fost și cum ar fi fost planeta noastră fără descoperirea aliajelor ,a elementelor chimice ,iar  aici am în vedere și materialele folosite în  construcțiile care se înalță pe verticală în locurile foarte aglomerate.
Cum ar fi fost planeta fără descoperirea mijloacelor de transport de viteză mare cum sunt avioanele, navele spațiale?
Cât de puțin ar fi fost Pământul cunoscut în lipsa acestor informații!
În zilele noastre ne este greu să concepem cunoașterea umană fără genetică,de exemplu,după cum, la fel de greu este să ne imaginăm activitatea zilnică fără calculator,fără internet.
În concluzie, descoperirile științifice au darul de a ne ajuta ,de a ne forma ,de a înțelege evoluția vieții și măreția omului.
59 4 59