poti scrie ca a domnit in Tara Romaneasca,l-a ajutat pe Stefan cel mare sa urce pe tron,ii tragea pe toti in teapa pe cei ce nu respectau regulile,a luptat cu turcii la Giurgiu si Targoviste,a pastrat independenta tarii! ;)

Răspunsuri

2014-03-04T17:20:45+02:00
S-a născut în cetatea Sighișoara din Transilvania, fiind fiul lui Vlad Dracul și al unei nobile transilvăneneA fost căsătorit de trei ori: întâi cu o nobilă din Transilvania - Cnaejna Bathory a Transilvaniei, apoi cu Jusztina Szilagyi a Moldovei și apoi cu Ilona Nelipic a Valahiei verișoară a lui Matei Corvin.

A avut cinci copii, patru băieți și o fată: Radu și Vlad din prima căsătorie, Mihail și Mihnea cel Rău din a doua, și Zaleska din a treia căsătorie..În timpul domniei sale, Țara Românească și-a obținut temporar independența față deImperiul Otoman. Vlad Țepeș a devenit vestit prin severitate și pentru că obișnuia să îșitragă inamicii în țeapă. Din cauza conflictelor cu negustorii brașoveni, aceștia l-au caracterizat, propagandistic, ca pe un principe cu metode de o cruzime demonică.