Răspunsuri

2014-11-05T10:51:07+02:00
 CinaPoezia „Cina” continuă caleidoscopul imaginilor infernale şi groteşti din al doileavolum arghezian "Flori de mucigai", apărut în 1931 şi pe care Perpessicius îl defineadrept “ o fermecătoare colecţie de stampe diabolice". Acest volum se deosebeşte radicalde cartea debutului, “ Cuvinte potrivite”(1927), prin coerenţa generată de universul poeticinspirit de lumea închisorii, prin viziunea determinată de estetica urâtului, prin registrulstilistic dominat de elemente argotice şi populare.Tema şi viziunea despre lume a poemului “Cina” se concretizează , conformconceptului german weltenshauung, prin lumea infernală a închisorilor. 


Acesta surprinde prin prezentarea panoramică a unui cadru puţin obişnuit, a unui cortegiu al condamnaţilor care, într-un moment de răgaz, îşi iau cina, cu feţe livide, de participanţi la o noaptewalpurgică1. Interesul autorului pentru descrierea mediul detenţiei provine din experienţaacestuia, care după Unire, este condamnat la doi ani de închisoare în „ procesulziariştilor” şi petrece câteva luni de detenţie la Văcăreşti după care este graţiat datorităintervenţiei lui Nicolae Iorga
Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-11-05T10:55:09+02:00
 Tema şi viziunea despre lume a poemului “Cina” se concretizează , conformconceptului german weltenshauung, prin lumea infernală a închisorilor. Acesta surprinde prin prezentarea panoramică a unui cadru puţin obişnuit, a unui cortegiu al condamnaţilor care, într-un moment de răgaz, îşi iau cina, cu feţe livide, de participanţi la o noaptewalpurgică1. Interesul autorului pentru descrierea mediul detenţiei provine din experienţaacestuia, care după Unire, este condamnat la doi ani de închisoare în „ procesulziariştilor” şi petrece câteva luni de detenţie la Văcăreşti după care este graţiat datorităintervenţiei lui Nicolae Iorga.
sper ca e bun
2 5 2