Răspunsuri

2014-03-04T17:59:29+02:00
-6x la patrat +18x - 12x +36 >=0
-6x la patrat +6x + 36 >=0 / impartim cu -6
x la patrat - x - 6 <=0 (minusul schimba sensul inegalitatii)
egalam ecuatia cu 0
delta: 1 la patrat+4 ori 6 = 25
x1,2 = (-b plus/minus radical din delta)/2a
x1,2 = [-(-1) plus/minus 5]/ 2*1
x1,2 =  (1 plus/minus 5)/2
x1=3;x2=-2
faci tabel de variatie a semnului...ecuatia se anuleaza in -2 si 3
x                 -2           3
ec.  + + + +  0 - - - - - 0 + + + +
rezulta ecuatia este mai mica sau egala cu 0 pe interval [-2,3],care este si solutia