Răspunsuri

2014-11-04T21:02:50+02:00
                                     O frunza in varf de nuc
  Frunza nucului , mereu bine mirositoare si de un verde deschis cu nervuri groase si subtire - n varf .
   Cu cat o frunza este mai sus in copac , cu atat arata mai bine si este mai colorata . Frunza cea din varful nucului este cea mai bine mirositoare si colorata dar , oare , aceasta ce ar face daca un vant pternic ar smulge - o din copac si ar duce - o departe ?
   Frunza ar zbura departe , departe , batuta de vant si se bucura de peisaj si de tot ce este inprejur si i acelasi timp gandinuse ca de acolo din varf ea nu a vazut atat de multe lucruri cate a vazut in copac . Dar apoi o izbi un cand " Ma intreb oare cum se simteau celelalte frunze care vedeau doar radacinile si insectele minuscule din iarba ? 
   Datorita acestui gand , vantului ii se facuse mila de ea si a dus - o inapoi in varful nucului , unde aceasta le povestea celorlalte frunze despre ce vede ea de acolo de sus si ce experiente a avut in calatoria sa lunga  . 
 
    Sper ca te - am ajutat si nu uita de cele 6 puncte pentru cel mai bun raspuns .
2014-11-04T21:09:39+02:00
A fost odata o frunza trista de nuc. Era trista pentru ca stia ca nu mai e verde si plina de seva, ca in curand va cadea. Toata vara se mandrise cu faptul ca statea cocotata chiar in varful nucului si vedea de acolo pana departe. Astfel, a putut sa admire padurea si lacul, copii care se jucau, pana si pasarile ii dadeau fiori cand treceau pe langa ea. Dar a venit toamna si a inceput sa priveasca la suratele ei care cadeau una cate una susotind fericite. Toate frunzele se asterneau intr-un covor ruginiu si tinand de cald plantutelor care dormeau dar ea statea zgribulita. Frunza ofta de singuratate si renunta la mandria de a fi singura in tot copacul. Se desprinse de pe crenguta ei si dadu drumul lin langa celelalte frunze. Zambi fericita. Ce cald si bine era!