In trei depozite erau 1900kg de zahar.Dupa ce s-au vandut din primul depozit 436 kg ,din al doilea315 kg, iar din al treilea 207 kg ,in depozite a ramas aceeasi cantitate de zahar.
Cate kilograme de zahar au fost in fiecare depozit ?

2
Prin figurativa :))
Am vazut prea tarziu ca vrei prin figurativa ...
O pot face eu prin figurativa (transforma) ms moolt de tot :D
Cu placere !

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-03-04T14:34:22+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
1.Cate kg s-au vandut in total ?
  436+315+207=958 kg
2.Cate kg au ramas nevandute ?
  1900-958=942 kg
3.Ce cantitate a ramas in fiecare depozit ?
 942:3=314 kg
4.Cate kg au fost in primul depozit ?
  436+314=750 kg
4.Dar in al doilea ?
 315+314=629 kg
5. Dar in al treilea ? 
  207+314=521 kg
2 5 2
2014-03-04T14:41:12+02:00
A=cantitatea de zahăr din primul depozit
b=cantitatea de zahăr din al doilea depozit
c=cantitatea de zahăr din al treilea depozit
x=cantitatea de zahăr rămasă în cele trei depozite
a+b+c=1900
a-436=x⇒a=x+436
b-315=x⇒b=x+315
c-207=x⇒c=x+207
Înlocuim ce am aflat:
x+436+x+316+x+207=1900
3x+958=1900
3x=1900-958
3x=942
x= \frac{942}{3}
x=314⇒a=x+436=314+436⇒a=750
          ⇒b=x+315=314+315⇒b=629
          ⇒c=x+207=314+207⇒c=521
Cantităţile de zahăr:
Primul depozit: 750 kg
Al doilea depozit: 629 kg
Al treilea depozit: 521 kg
Verificare:
750+629+521=1900
1379+521=1900
1900=1900
Sper că te-am ajutat! :)