Răspunsuri

2014-03-04T11:11:38+02:00
In primul rand padurea atrage ploaia 
transforma dioxidul de carbon in oxigen
constituie adapostul unor specii de plante si animale
Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-04T11:17:59+02:00
In natura rolul padurilor este pentru a asigura stabilitatea pamantului, (din cauza defrisarilor au loc alunecari de teren.) Asigura adapost si hrana animalelor.  Asigura materie prima pentru prelucrarea lemnului. Un lucru foarte important transforma dioxidul de carbon in oxigen vital pentru sustinerea vietii. "Efectul de răcorire al unui singur copac este echivalent cu efectul a 10 aparate de aer condiționat de cameră, în funcțiune pentru 20 de ore pe zi - Un copac plantat astăzi în partea de vest a casei va însemna o reducere de 3% a consumului de energie în cinci ani, 12% economie în 15 ani. - Un singur rând de copaci reduce poluarea cu particule cu 9-13%."  
Padurile adapostesc peste jumatate din animale,ajuta la incetinirea incalzirii globale,prin stocarea si retinerea carbonului.Sunt surse de produse lemnoase,ajuta la reglarea caderilor de precipitatii,sunt surse esentiale de hrana si de apa,aduc in acelasi timp enorme avantaje estetice. Padurile joaca un rol fundamental la influenta climei Pamantului.
Plantele şi solurile din păduri conduc ciclul global al carbonului prin reţinerea dioxidului de carbon în fotosinteza şi eliberarea lui în respiraţie. Deşi reţinerea de carbon prin fotosinteză descreşte la un moment dat pe măsură ce copacii îmbătrânesc, multe păduri mature continuă să reţină carbonul în sol.u toate acestea, în multe părţi ale lumii, pădurile sunt defrişate rapid în scopuri agricole sau pentru păşuni, utilizate şi exploatate în mod abuziv, şi degradate de incendiile produse de oameni. Când pădurile sunt degradate sau defrişate, carbonul stocat de acestea este eliberat înapoi în atmosferă prin respiraţie, ajungând astfel să contribuie în mod clar la carbonul din atmosferă. Defrişările pădurilor tropicale sunt responsabile pentru aproximativ 20% din emisiile totale de dioxid de carbon cauzate de om şi sunt o cauză esenţială care duce la dispariţia speciilor care trăiesc în aceste păduri.

Pădurile şi măsurile de utilizare a solului au posibilitatea de a reduce emisiile de carbon cu echivalentul a 10-20% din emisiile previzionate de combustibilii fosili până în 2050.
Eu cam ata am invatat!Sper ca te-am ajutat! :D