Razvan are 2 bacnote de 100 de lei.Isi cumpără un trening de 75 de lei si o carte pe care plătește o cincime din prețul treningului.Cati lei mai are Răzvan?
îl apreciez pe cel care răspunde corect+multumire

2

Răspunsuri

2014-11-04T14:51:54+02:00
-are 2 bacnote de 100 de lei, deci : 
2*100=200

carte=  \frac{1}{5}*75
 \frac{1}{5}* \frac{75}{1}= \frac{75}{5}
-simplificam (impartim si numaratoru si numitorul) 75 si 5 prin 5
-ramene 15 si 1:  \frac{15}{1}
15:1=15 (pretul cartii)

200-75-15=110 (leii pe care ii mai are Razvan) 
2x100=200 lei are Razvan 200-75(trenningul) = 125 75(treningul):5=15 (cartea) Deci: 200-75(treningul)-15(cartea) = 110 lei ii mai ramane lui Razvan
Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-04T14:55:24+02:00
Doua bacnote de 100 lei adica are 200 de lei .200-75=125; cat plateste pe trening75:5=15; cati lei mai are: 125( am calculat cat ia mai ramas de cand a cumparat treningul)   125-15=110lei