Intr-o librarie s-au adus 435 de exemplare dintr-o carte cu povesti. Dintre acestea s-au vandut in prima saptamana 126 de exemplare , iar in a doua saptamana de 2 ori mai multe.Cate exemplare au mai ramas in librarie? Cu cerinte va rog

2

Răspunsuri

2014-11-04T13:40:56+02:00
126+126=252 exemplare vandute in a doua saptamana
252+126=378 exemplare vandute in cele doua saptamani
435-378=57 exemplare au ramas in librarie
6 3 6
2014-11-04T13:43:31+02:00
435 exemplare
a=1 saptamana
a=126 exemplare
b=2 saptamana
b = 2*a
exemplare ramase=?
b = 2*a=2*126=252
435-(a+b)=435-(126+252)=435-378=57
exemplare ramase: 57