Va rog ajutatima si pe mine cu aceasta problema .Un gradinar vinde 192,5 kg rosii cu 3500 lei kg si 105,2 kg ardei cu 3000 lei kg . Din suma obtinuta plateste 150000 lei transportul iar restul il imparte in doua parti egale una pentru consum si alta pentru plata lucrarilor.Aflati ce suma i-a ramas gradinarului pentru consum scriind mai inati exercitiul ce corespunde datelor problemei. Va rog ajutatima ,Multumesc

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-04T10:37:59+02:00
192,5 kg rosii
3500 lei kg de rosii
105,2 kg ardei
3000 lei kg de ardei
150000 lei transportul
consum=?

192,50*3500=673750 lei rosii

105,2*3000=315600 lei ardei

673750+315600=989350 lei
989350-
150000=839350 lei
839350:2=419675 lei
consum: 419675 lei
plata lucrarilor: 419675 lei












multuuumim :**
mai am si eu una pe pagina mea daca poti sa o faci te rog mult
Multumesc mult :* :*
cu placere
2014-11-04T10:38:59+02:00
Ni se mai da noua raspunsul la toamna Adri ! :*** :)))))