Caracterizati pe comisul Ionica din ,,Iapa lui voda'' astfel: trasaturile fizice si morale a lui Ionita si in paranteza exeple din text>>>>> PLSSS AJUTOR CINEVA AM NEVOIE RPD IAU 4 DACA NU O FAC VA ROG FRUMOS

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-04T09:50:51+02:00
Comisul Ionita este personajul principal al intregului volum Hanum Ancutei, un personaj narator pentru ca el a participat in mod direct la actiunea povestita. 
Povestitorul fizic, este conturat direct inca de la inceputil povestirii, infatisarea lui aratand asprimea si destinul zbuciumat: ''om nalt', carunt cu fata uscata si adanc brazdata''. In jurul mustatii tusinate si la coada ochilor mititei, piele era scrijelita ''in cresuri marunte si nenumarate cu tristeta''. Portretul moral, rezulta indirect din comportamentul sau. Comisul Ionita reactioneaza imediat atunci cand este ironizat cu privire la calul sau. Cu un farmec personal deosebit, el reuseste sa capteze atentia oaspetilor cand isi deapana povestea. Ca toti taranii Sadovenieni, Ionuta este insetat de dreptate si de adevar, de aceea nu se da in laturi sa se lupte cu un corb mare boieresc. Cinstit si corect, Comisul, aduna toate actele doveditoare asupra pamantului ''mostenit de la parintii mei'', avand inradacinata in constiinta datoria morala de a-l lasa ''si cu mostenire copiilor mei''.
Increzator in legile tarii si in puterea dreptatii, el se emotioneaza mai intai, cand constata ca boierul cu care a vorbiy la Hanul Ancutei era chiar Mihai Voda Sturza, dar simtul umorului il face sa depaseasca situatia si ii raspunde cu voiosie si curaj: ''Eu vorba nu mi-o iau inapoi, iapa-i peste drum.''
De unde era sa stiu. Macar ti-am dat structura, ce iti trebuie mai adauga si tu... nu citesc ganduri@
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Nu mai am timp, am si eu temele mele. Daca nu esti multumita ar trebuii sa ti-o faci singura, nu sunt o sluga si nu muncesc aiurea pentru altii. Multumeste-te cu putin, stii cum e, nemultumitului i se ia darul! Nu mai pune tupeu si pune mana si fati-o singura!