Rezolvati ecuatiile:a)7(x+2)-3(x-4)-x=2(x+5)+46b)8(x+1)-4(x-3)-x=2(x+18)
c)4x+12-3(x+4)=2(x+5)
d)5x+16-4(x+4)=2(x+9)
e)4(x+5)+3(x+3)=2(x+15)+4
f)5(x+2)+4(x-3)=3(x+8)-14
g)3[2(x+4)-3(x-5)]=4[3(x+2)-4(x+1)]+15
h)3[8-5(3x-2)]+4(4x-1)]=2[3(2x-5)+28]-49
i)2[7(2x-1)-3(4x-1)]=3[5(3x+2)-1]-(19x+13)
j)3[11(x+2)-2(2--5x)]=2[8(3+4x)5]-(6x+11)

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-04T00:11:44+02:00
C)4x+12-3(x+4)=2(x+5)
4x+12-3x-12=2x+10
4x-3x-2x=-12+12+10
x=10

d)5x+16-4(x+4)=2(x+9)
5x+16-4x-16=2x+18
5x-4x-2x=-16+16+18
-3x=18
x=-6

e)4(x+5)+3(x+3)=2(x+15)+4
4x+20+3x+9=2x+30+4
4x+3x-2x=-20-9+30+4
5x=5
x=1

f)5(x+2)+4(x-3)=3(x+8)-14
5x+10+4x-12=3x+24-14
5x+4x-3x=-10+12+24-14
6x=12
x=2

g)3[2(x+4)-3(x-5)]=4[3(x+2)-4(x+1)]+15
3(2x+8-3x+15)=4(3x+6-4x-4)+15
6x+24-9x+45=12x+24-16x-16+15
6x-9x-12x+16x=-24-45+24-16+15
x=-46

h)3[8-5(3x-2)]+4(4x-1)]=2[3(2x-5)+28]-49 - aici ceva e gresit si nu pot sa imi dau seama acum

i)2[7(2x-1)-3(4x-1)]=3[5(3x+2)-1]-(19x+13)
2(14x-7-12x+3)=3(15x+10-1)-19x-13
28x-14-24x+6=45x+30-3-19x-13
28x-24x-45x+19x=14-6+30-3-13
-22x=22
x=-1

j)3[11(x+2)-2(2-5x)]=2[8(3+4x)+5]-(6x+11) - aici cred ca ai uitat un plus, cel subliniat
3(11x+22-4+10x)=2(24+32x+5)-6x-11
33x+66-12+30x=48+64x+10-6x-11
33x+30x-64x+6x=-66+12+48+10-11
5x=5
x=1
1 5 1