Răspunsuri

2014-11-03T22:21:38+02:00
1. In satul Butucani exista un preot cu numele Pintilie, care a decedat. Locul sau capreot in sat a fost ocupat de fiul sau, tanarul Trandafir.
2.
 Desi era om harnic si gospodar, satenii nu l-au agreat datorita sinceritatii lui. Acestiaintervin la protopop si obtin transferarea parintelui in satul Saraceni, situat pe valeaSeaca.
3.
 Stabilit in noua localitate, preotul constata saracia asezarii dar si lenea grozava aoamenilor care nu se osteneau sa schimbe situatia.
4.
 In prima duminica biserica a fost arhiplina, locuitorii fiind curiosi sa isi cunoasca noulparinte. Ascultau cu totii cu mare atentie sfaturile parintelui desi acestea nu au avutmare impact asupra comportamentului lor.
5.
 In scurt timp, satenii renunta sa mai participe la slujbe, iar parintele adopta o altatactica : incepe sa mearga pe la casele oamenilor pentru a le da sfaturi.
6.
 Desi rezultatele au fost aceleasi, parintele nu s-a dat batut si a recurs la ironie sibatjocura in speranta schimbarii atitudinii satenilor.
7.
 Acestia au mers la episcopie sa ceara schimbarea preotului din sat dar fara succes.
8.
 Odata cu timpul, preotul a ajuns intr-o situatie dificila. Familia sa trebuia ingrijita sihranita insa el nu mai avea nici o sursa de trai.
9.
 Invinsde nevoi, parintele se apuca de treaba, reparandu-si casa si scotand un profitbuna din impletitul nuielelor, el starneste mirarea satenilor.
10.
 In scurt timp munca a dat roade, casa era ingrijita, gradina era plina de fructe silegume iar parintele reusise sa-si cumpere chiar si cai si o trasura.
11.
 Exemplul dat satenilor a avut un impact emotional asupra acestora. Caracterele lor s-au schimbat, satul a inceput sa aiba viata si o alta imagine de asamblu
sper ca ti'am fost de ajutor :*