Heyy! ♥ Va rog ajutati-ma maine am romana maine si mie pur si simplu nu imi trece nimic prin cap ce sa scriu in compunere...Trebuie sa realizez o compunere in care sa motivez ca opera literara,,O,ramai..." de M.Eminescu este o creatie lirica. Mi-a zis doamna ca compunerea trebuie sa fie intre 10-15 :(( Va rog eu din inima ajutati-ma! Multumesc anticipat.. :)

2

Răspunsuri

2014-11-03T21:58:43+02:00
Pai trebuie sa te gandesti intai la definitia genului liric ... poti scrie ca gandurile, sentimentele sunt transmise prin intermediul eul-ui liric, povestea este relatata la persoana a 1-a , transimite o stare emotionala .. tot gasesti in  definitie :))) 
2014-11-03T22:03:06+02:00
StarIn primul rand incepi cu definitia:Opera lirica cuprindetotalitatea creatiilor literare in care sunt transmise in mod direct ganduri,idei ,sentimente,impresii cu ajutorul eului liric, a viziunii artistice folosinddu-se un limbaj figurat,propriu,creandu-se un univers imaginar. Apoi enumeri cateva argumente prin trasaturi specifice eului liric aratand ca aceasta opera apartine genului liric.Piti vorbi si de cateva idei poetice, sa explici sintagme din text, figuri de stil imagini artistice etc.Iar,n final concluzia:Dupa parerea mea op......de ..este o opea lirice pt ce...si enumeri cateva trasaturi.