Răspunsuri

2014-11-03T20:05:20+02:00
2014-11-03T20:05:59+02:00
Fierul ce se contine in peste si alte produse
Iaurt
Cei mai multi oameni isi iau necesarul de vitamina D prin expunerea la lumina soarelui, dar exista anumite alimente, precum iaurtul, care sunt foarte bogate in aceasta vitamina.
O cana de iaurt poate fi o modalitate buna de a obtine cantitatea de calciu necesara zilnic.
Lapte
Exista un motiv pentru care laptele este imaginea de poster a calciului. Un sfert de kilogram de lapte pe zi va costa 90 de calorii, dar va ofera 30% din doza zilnica de calciu. Alegeti o marca imbunatatita cu vitamina D pentru a dubla beneficiile.
Branza
Doar pentru ca branza are un continut ridicat de calciu  nu inseamna ca trebuie sa o consumati in exces. 40 de grame de branza cheddar contine mai mult de 30% din necesarul zilnic de calciu, deci consumati cu moderatie.  Cele mai multe tipuri de branza contin o cantitate mica de vitamina D, dar nu suficienta incat sa va satisfaca necesitatea zilnica.
Sardine
Sardinele contin o cantitate surprinzatoare de vitamina D si calciu. Acestea pot fi savurate in paste sau salate.
Oua
Ouale contin 6% din cantitatea de vitamina D necesara zilnic. Nu optati pentru albusuri. Desi acestea au calorii putine, vitamina D se gaseste in galbenus.
Somon
Somonul este cunoscut pentru cantitatea ridicata de acizi grasi omega 3. O bucata de somon contine mai mult de 100% din cantitatea de vitamina D necesara in fiecare zi.
Spanac
In cazul in care nu puteti manca produse lactate, spanacul este un  mod excelent de a obtine calciu. O cana de spanac fiert contine aproximativ 25% din cantitatea necesara de calciu, fibre, fier si vitamina A.
Cereale fortificate
Anumite cereale contin pana la 25% din cantitatea necesara de vitamina D.
Ton
Tonul, un alt peste gras, este o sursa buna de vitamina D. 80 de grame de ton contin 154  de unitati de vitamina D, aproximativ 39% din doza zilnica necesara.
Varza verde
La fel ca spanacul, varza este plina de calciu. O cana de frunze de varza fierte contine mai mult de 25% din cantitatea necesara de calciu.
Suc de portocale
Un pahar de suc din portocale proaspat stoarse nu contine calciu sau vitamina D, dar studiile au aratat ca acidul ascorbic din sucul de portocale poate ajuta la absorbtia calciului.
2 5 2