Răspunsuri

2014-11-03T19:33:47+02:00
2014-11-03T19:38:16+02:00
Sarea este o substanta minerala care se gaseste atat in stare lichida cat si in stare solida. Poate fi gasita in oceane, lacuri sau in forma unor roci ascunse in pamant. Sarea se produce dupa locul de unde a fost extrasa.

Sarea din oceane si lacuri se produce lasand apa la soare pana se usuca. Sarea care ramane dupa acest proces este necioplita si aspra, nu arata in nici un caz ca sarea fina si curata pe care o punem in mancare. Sarea produsa astfel se numeste sare solara.

Sarea scoasa din minele de sare este cea care ajunge pe mesele noastre. Minele de sare exista peste tot in lume. Sarea se obtine prin doua metode. In una din metode sarea este sparta si soasa afara cu ajutorul explozivilor.

Este carata la suprafata de niste lifturi si este pusa intr-o masinarie care sparge bucatile de sare in bucati mai mici. Apoi sunt impachetate dupa marime si trimise spre diverse companii.

Remedii naturale cu efecte rapide

Cealalta metoda pentru obtinerea sarii este metoda hidraulica. Este nevoie de doua puturi cu apa. Apa proaspata dizolva sarea in primul put iar apoi apa sarata este pompata printr-o pipa in cel de-al doilea put.

In rafinarii , apa este evaporata din saramura, lasand in urma granulele de sare. Aceste granule sunt puse in niste cilindrii, in care aerul cald grabeste uscarea sarii. Sarea uscata este apoi testata pentru puritate, maruntita si gata de folosit.

In afara de intrebuintarea de baza pe care o are sarea : pentru mancare, sunt peste 14.000 de alte intrebnuintari ale ei. Este folosita pentru impachetarea carnii, sapun, hartie, geam, purificarea apei, constructia de strazi, modelarea metalelor, topirea zapezii si a ghetii.

Daca toate oceanele din lume s-ar evapora, ar lasa in urma lor atat de multa sare incat am putea acoperi Statele Unite ale Americii.