Efectuati
a.(x - √11)²
b.(-x-√11)²
c(-x+√11)².
d.(x+√11)²
e.(√11-x)²
f.(√11+x)²
Ajutati-ma va rooog frumoos!!!
Astazii am lipsit de la scoooala si nu stiuuu cum sa fac...da imiii trewbuie URGENT!!!!!!!!

1

Răspunsuri

2014-11-03T19:32:35+02:00
Te folosesti de formulele de calcul prescurtat:
(a+b) ^{2} =  a^{2} + 2ab + b^{2}
(a-b) ^{2} = a ^{2}  - 2ab +b ^{2}

a)(x- \sqrt{11} ) ^{2} =  x^{2} - 2x \sqrt{11} +  \sqrt{11} ^{2}  = x^{2} - 2x \sqrt{11} + 11
b) (-x- \sqrt{11}) ^{2} =  x^{2} - 2x \sqrt{11} -  \sqrt{11}^{2}  =  x^{2} - 2x \sqrt{11}+11
c) (-x- \sqrt{11} ) ^{2} =  x^{2} -2x \sqrt{11} + \sqrt{11} ^{2} =x^{2} -2x \sqrt{11} +11
d)(x+ \sqrt{11} ) ^{2} =  x^{2} +2x \sqrt{11} + \sqrt{11} ^{2} =x^{2} +2x \sqrt{11} +11
e)( \sqrt{11} -x ) ^{2} =  \sqrt{11}  ^{2} -2x \sqrt{11} + x^{2} =11-2x \sqrt{11} + x^{2}
f)( \sqrt{11} +x ) ^{2} =  \sqrt{11}  ^{2} +2x \sqrt{11} + x^{2} =11+2x \sqrt{11} + x^{2}
iti dau un exemplu pe primul exercitiu:
ti le rezolv si pe restul?
da..
chiar te rog!!
gata, sper sa iti fie de ajutor :)
mersi frumos:))