Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-03T19:06:09+02:00
\frac{2^{6}}{( 2^{-5} *8)^{-2}}

\frac{9^{-4}\cdot4^{-4}}{2^{-9}\cdot3^{-9}}

\frac{5^{5}\cdot25^{-2}}{5^{-3}\cdot125.}

La primul, scriem totul ca puteri a lui 2 si folosim proprietatile calculului cu puteri:

\dfrac{2^6}{(2^{-5}\cdot 2^3)^{-2}}=\dfrac{2^6}{2^{10}\cdot 2^{-6}}=\dfrac{2^6}{2^4}=2^2=4.

La a doua facem puteri a lui 2 si 3 si apoi din nou folosim proprietati ale puterilor:

\dfrac{(3^2)^{-4}\cdot (2^2)^{-4}}{2^{-9}\cdot 3^{-9}}=\dfrac{3^{-8}\cdot 2^{-8}}{2^{-9}\cdot 3^{-9}}=\dfrac{1}{2^{-1}\cdot 3^{-1}}=2\cdot 3=6.

La ultima e aceeasi idee:

\dfrac{5^5\cdot 5^{-4}}{5^{-3}\cdot 5^3}=\dfrac{5^1}{5^0}=5.

gata
am editat raspunsul tot aici!
ms mult dar cum se pune cel mai bun?
nu stiu, ca nu pun intrebari. :) dar nici nu conteaza
mersi mult