Este foarte urgent, punctele date au fost 46:
1.Caracterizarea ,,mamitelor,, din domnul Goe:
a) relatia dintre cele trei cucoane cu ele insele.
b) procedura de caracterizare (direca+indirecta)
c) contrastul dintre esenta si apartenenta.
d) nota comica data de cucoane
e) concluzia.

Fiecare punct trebuie sa fie de 4 randuri... ESTE FOARTE URGENT VA ROOOG!!!!

1

Răspunsuri

2014-11-03T17:28:48+02:00


Mamitele sunt "doamnele de companie" ( care il acompaniaza pe D-l goe) si ii indeplinesc toate mofturile , il alinta indiferent de greselile , porcariile , rautatile facute de acesta.

a) Cucoanele ; mamita , tanti-mita , si mam-mare se inteleg destul de bine intre ele in cateva privinte . de exemplu nu s-au inteles bine cand una dintre ele l-a zgaltait pe goe iar mam-mare a tipat la tanti-mita.

b) procedura de caracterizare este indirecta deoarece autorul nu este prezent in aceasta povestire

c) contrastul dintre esenta si aparenta se inteleg destul de bine deoarece anul povestirii este mai vechi iar hainele cu care sunt imbracati sunt vechi (cam de prin anul 1980 dar nu este specificat)

d) cucoanele dau o nota comica deoarece acestea se inteleg cat-de-cat dar atunci cand se cearta iese comedie mare deoarece cand una il alinta pe Goe celelalte sunt oarecum indiferente iar atunci cand mam-mare l-a zgaltait pe Goe celelalte s-au speriat.

e) Textul comic D-l Goe este un text amuzant care capteaza cititorulsi ne face sa radem . ispravile D-lui Goe ne invata sa nu facem ce a facut el si sa nu ii repetam greselile.

Sper ca te-am ajutat :D