Răspunsuri

2014-11-02T19:35:28+02:00
Tort zebra cu friscaO stea este în general un anumit tip de corp ceresc din cosmos, masiv și strălucitor, deseori de formă aproximativ sferică, alcătuit din plasmăîn oarecare echilibru hidrostatic, și care a produs în trecut sau încă mai produce și azi energie pe baza reacțiilor de fuziune atomică din interiorul său.Stelele „împodobesc” cerul nocturn. Pentru un observator terestru ele apar ca puncte de diverse culori, cu un diametru aparent egal dar cu fluctuații de luminozitate. Ochiul uman distinge pe cerul nocturn până la circa 6.000 de stele. Distanța până la stele este măsurată cu ajutorulparalaxei stelare, iar unghiul rezultat este de ordinul
sutelor de miimi dintr-o secundă de arc
sau 
Tort zebra cu friscaIngredienteBlat cu cacao:
10 oua, 200 gr. zahar, 5 linguri cu gris 5 linguri faina, 5 linguri cacao, 5 linguri miere, 50 ml lapte, 270 ml ulei , 2 pachetele de zahar vanilat, un praf de sare si 1½ pachet praf de copt.
1l de frisca batuta pentru umplut
 
Blat de cocos:
6 albusuri, 200 gr fulgi de cocos, 250 gr de zahar, esenta de vanilie si o lingura de faina.
 
Glazura:
550 gr ciocolata cu lapte (fara creme si umpluturi), 250 gr. de unt (n-am avut 280), 200 ml frisca lichida, 8 linguri de ulei si esenta de rom.
Mod de prepararePentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul. Mixati usor, adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare. Se da in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia. L-am taiat pe orizontala de doua ori. Am obtinut 3 blaturi subtiri pe care apoi le-am taiat fasii, pe lung; astfel mi-au iesit 9 fasii. Ale mele au fost de aproximativ 7-8 cm latime, aproximativ 1 cm si lungi de cat a fost tava.Se incepe asamblarea. Prima fasie am uns-o cu frisca si-am rulat-o. Am uns si exteriorul si-am alipit urmatoarea fasie. Iar am uns cu frisca si am continuat cu urmatoarele fasii. Marginile nu le-am uns. I-am pus inelul si l-am pus la rece pana am pregatit blatul de cocos.Ori coaceti separat doua blaturi rotunde exact cat e diametrul tortului din inel, ori taiati un blat rotund pe orizontala astfel incat sa fie de 1cm maxim 12mm. Eu am copt un singur blat si l-am taiat pe orizontala. Merge si un blat simplu pandispan daca nu va place cocosul.Peste tortul din inel am pus blatul de cocos, am intors invers tortul cu inel cu tot am uns si partea care a fost dedesubt acum deasupra cu frisca, am pus celalalt blat de cocos presandu-l usor si apoi l-am lasat la rece pana mi-am vazut de glazura.Pentru o glazura de vis trebuie sa aveti rabdare, sa amestecati cu grija cand trebuie si cat trebuie. Toate ingredientele le-am pus la microunde, apoi, la fiecare 20 de secunde am incercat sa omogenizez totul amestecand bine de tot. Am scos inelul, il las deoparte pana se intareste glazura. Pentru ornare am avut nevoie caramele si de ciocolata alba, m-am jucat cu niste frunze din ciocolata si colorat, dar il puteti decora dupa bunul plac.Textele nonliterare sunt textele care nu au autor sunt texte stiintifice utilitare.
2014-11-02T19:35:42+02:00