Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-02T19:11:33+02:00
Rationalizezi cu  √3 si obtii:
 \frac{2 \sqrt{ 9\sqrt{3} } }{3}  \frac{ 6\sqrt{3} }{3} =  2\sqrt{3}
cu placere
ca am verificat ce ai zis
si mi-am dat seama cu ce trebiue sa inmultesc
da...scuze...am pus din greseala un radical in plus....corectez imediat
gata
2014-11-02T19:15:13+02:00
\frac{2 \sqrt{ 3\sqrt{3} } }{ \sqrt{3} } = \frac{2 \sqrt{3 \sqrt{3} }* \sqrt{3} }{3} =  \frac{2 \sqrt{3 \sqrt{3}* \sqrt{3}  } }{3} =  \frac{2 \sqrt{3*3} }{3} =  \frac{2 \sqrt{9} }{3} =  \frac{2*3}{3} =2

stai o clipa! radical din x ori radical din y este egal cu radical din (xy) nu cu radical din (x*radical din y)...de altfel...nici nu e posibil sa obtii rezultatul 2...ar insemna ca radical din (3radical din 3) este egal cu radical din 3, fals
Da, mi-am dat seama dupa aceea