Explicati ce este gresit in enunturile urmatoare si corectati-le :

Pentru a urma in continuare o forma de invatamant potrivita , parintii mi-au dat mai multe exemple pilduitoare din biografiile scrise ale vietilor celebritatilor renuminte.

Avionul a surbolat pe deasupra dunelor de nisip,dupa care a aterizat pe pamant.

Problema pubelelor de gunoi in marile orase este foarte importanta.

1

Răspunsuri

2014-11-04T20:22:59+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Pentru a urma în continuare o formă de învăţământ potrivită, părinţii mi-au dat mai multe exemple pilduitoare din biografiile scrise alevieţilor celebrităţilor renumite.→enunţ greşita urma în continuare: pleonasm;exemple pilduitoare: pleonasm ( pildă= exemplu);biografiile scrise: pleonasm (biografie= descrierea vieţii);celebrităţi renumite: pleonasm (celebritate= persoană renumită)Corect: Pentru a urma o formă de învăţământ potrivită, părinţii mi-au dat mai multe exemple din biografiile celebrităţilor. Avionul a survolat pe deasupra dunelor de nisip, după care a aterizat pe pământ.→enunţ greşita survolat pe deasupra: pleonasm (a survola= a zbura pe deasu
ptul scz
survolat pe deasupra
: pleonasm (
a survola
= a zbura pe deasupra)
dune de nisip
: pleonasm (
dune
= îngrămădire de nisip)
a aterizat pe pământ
: pleonasm (
a ateriza = a coborî pe pământ
)
Corect:
Avionul a survolat dunele, după care a aterizat