Demonstrati ca ,,Vizita...'' de I.L. Caragiale este o schita (sa nu depaseasca o pagina de caiet normal)

1
este schita pentru ca:este un singur episod, nr mic de personaje, nu evolueaza din punct de vedere caracterologic (adica nu se schimba, de exemplu Ionel tot va fuma si va face aceleasi lucruri dupa ce a plecat musafirul). asta e ceea ce cred eu

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-03-03T16:30:56+02:00
autorul il prezinta pe Ionel, un copil de vreo opt anisori imbracat in uniforma de rosiori, caruia ii face mare placere mingea primita in dar. Se remarca aici ironia fina a autorului prin opunerea celor doua obiecte: mingea, specifica varstei copilului, si uniforma de rosiori, care ar trebui sa impuna respect si responsabilitate
Schita Vizita infatiseaza intamplari care evidentiaza tema carentelor educative din familia mic burgheza contemporana autorului.
evidentiaza urmarile unei pseudoeducatii pe care mama copilului se simte datoare sa si-o asume laudativ . prima consecinta a acestei preocupari se face imediat simtita din camera alaturata unde Ionel pune in pericol siguranta menajerei prin interventia lui asupra masinii de facut cafea. Mama lauda strengariile baiatului si il incurajeaza iertator cu un sarut, preocupata de discutia banala cu musafirul.
In lipsa altei preocupari , baiatul se inchipuie in mijlocul unei sarje de cavalerie folosind o trambita si o toba al caror zgomot intrerupe bunul mers al discutiei celor doi interlocutori. Observatia mamei si interventia musafirului asupra jocului prea zgomotos il face pe baiat sa schimbe tactica, trecand la atacul cu sabia asupra tuturor celor din jur . Jupaneasa cea ragusita cade victima acestui atac si este salvata in ultimul moment da mama ,care plateste interventia sa cu o lovitura sub ochiul drept. Si aceasta mostra de de buna crestere se incheie cu un sarut din partea mamei prea permissive.

1 5 1