Răspunsuri

2014-03-03T15:20:13+02:00
T1 |__|
T2 |__|__|__|__|
T3 |__|__|__|__|__|

T1 = 900 : 10 = 90
T2 = 90 x 4 = 360
T3 = 90 x 5 = 450

Verificare: 90 + 360 + 450 =900
1 5 1
2014-03-03T15:31:28+02:00
Deci număr=termen
         x=înmulţit/ori
a=primul număr/termen
b=al doilea număr/termen
c=al treilea număr/termen
a+b+c=900
a= \frac{1}{4}xb⇒a= \frac{b}{4}  ⇒b=4 x a⇒b=4a
a= \frac{1}{5}xc⇒a= \frac{c}{5} ⇒c=5 x a⇒c=5a
Înlocuim ce am aflat:
a+4a+5a=900
5a+5a=900
10a=900
a= \frac{900}{10}
a=90⇒b=4 ori a=4 ori 90⇒b=360
        ⇒c=5 ori a=5 ori 90⇒c=450
Termenii sunt: 90, 360 şi 450.
Verificare:
90+360+450=900
450+450=900
900=900
Sper că te-am ajutat!