Răspunsuri

2014-11-01T16:05:34+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Notez cu x=m(<ABC) => m(<BAD)=180-x.
m(<EBH)=360-m(<ABE)-m(<ABC)-m(<CBH)=360-90-x=90=180-x.
m(<EBH) = 180-x si m(<BAD) =180-x => <EBH≡<BAD (1)
ABEF-patrat => EB=AB (2)
BCGH-patrat => BH=BC=AD (3)
Din (1), (2) si (3) => ΔEBH≡ΔBAD (caz LUL)=> [BD]≡[EH].
Cel mai inteligent răspuns!
2014-11-01T16:23:30+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Triunghiul EHB = BCD      cazul LUL adica 2 laturi si un unghi egale(congruente
BC+BH
CD+AB+EB
in jurul punctului B avem mai multe unghiuri
unghiul EBH = 360-90x2-ABC = EBH = 180-ABC  adica suplementare
unghiul ABC si BCD suplementare in  paralelogram
deci unghiul EBH = BCD
deci am demonstrat ca triunghiurile EHB si BCD sunt egale
atunci [EH]=[BD]