Un biciclist si-a propus un traseu de 340km.In prima zi a parcurs 36 km ,a doua zi de 3 ori mai mult ,in a 3 zi jumatate din cat a parcurs in prima zi si a doua zi,iar restul traseului in mod egal in doua zile.Cati kilometri a parcurs in cele doua zile?rezolvati in doua moduri

2

Răspunsuri

2014-03-03T15:24:19+02:00
Prima zi=36 km
a doua zi=3*36=108 km
a treia zi=(108+36)/2=72 km
340-36-108-72=124 km ramasi
124/2=62 km a patra zi
si a cincea zi tot 62 km
2014-03-03T15:27:16+02:00
1.Cati km a parcurs a doua zi ? 
           36X3=108(km)
2.Cati km a parcurs a treia zi ? 
               (36+108):2=72(km)
3.Cati km i-au ramas ? 
          340-(36+108+72)=124(km ramasi)
4.Cati km a parcurs a patra si a cinciea zi in mod egal ?
                   124:2=62(km)
                                                    
                                                             R:62(km