Răspunsuri

2014-11-01T13:50:04+02:00
Sticletele (Carduelis carduelis), din familia Fringillidae, este o pasăre cu penele viu colorate cu roșu, negru, alb și galben, fiind una dintre cele mai cunoscute păsări de talie mică, din România. Deoarece este o pasăre cântătoare, a fost ținută frecvent în colivii. Sticletele este răspândit din Europa Occidentală până în regiunile centrale din Siberia, Africa de Nord, Asia Centrală, Asia de Sud-Vest. În Australia, Noua Zeelandă și unele insule din Oceania a fost dusă de om. Penajul viu colorat în regiunea ciocului este roșu, iar ceafa, coada și aripile sunt colorate negru cu galben, pe când restul corpului este cafeniu. Această caracteristică ajută păsărea la marcarea teritoriului, și la asigurarea succesului în reproducție. În acest scop ea își alege o ramură uscată dezgolită unde poate fi ușor marcată prin cântec și coloritul penajului.În general, ca la toate speciile mici de păsări, puii ajung la câteva luni la maturitate sexuală. Sticletele clocește în general în regiunile joase, dar și pe văile montane. Cuibul este mic, cu un număr de 4- 5 ouăalbăstrui punctate roșcat. El este așezat în arbori de înălțime mijlocie, cel mai frecvent pe salcâmi. După circa 13 - 14 zile eclozează, femela scoțând pe vară 2 -3 rânduri de pui. Sticletele este sedentar, iernează în țară, la care se adaugă populațiile de sticleți nordici dintre care unele iernează în Africa de Nord și Asia de Sud-Vest.Hrana sticleților sunt semințe de pe tufișuri, scaieți sau de pe pajiști. Este o pasăre nepretențioasă, fiind în trecut simbolul primăverii, al fecundității și al răbdării.
Măcăleandrul (zis și gușă roșie; Erithacus rubecula) este o pasăre insectivoră din familia Muscicapidae. Este întâlnită în România tot timpul anului. Vara trăiește în pădurile de munte, iar iarna coboară în regiunile de câmpie, în parcuri și grădini. Penajul la ambele sexe este cafeniu, cu o pată ruginie pe bărbie și piept. Adesea populațiile nordice coboară spre sud în țări ca România. Păsările cuibăresc în scorburi, sub maluri, sau sub trunchiuri de arbori căzuți. Femela depune la începutul lunii mai 5-6 ouă albe cu pete ruginii, ouăle vor clocite timp de 13-14 zile numai de femelă. Unele specii migrează iarna spre Africa de Nord și Asia de Sud-Vest.Aproape două treimi din măcălendrii mor înainte să împlinească vârsta de un an, omorâți de răpitori sau pentru că sunt incapabili să se îngrijească. Zece la suta din măcălendrii adulți își pierd viața în timpul apărării teritoriilor. Măcăleandrii trăiesc în relații strânse cu omul, mai ales în Marea Britanie și Europa Centrală. În alte zone ale Europei sunt frecvent împușcați în cadrul vânătorii sportive sau pentru a fi mâncați.
SPER CA TI-AM FOST DE AJUTOR.

tu trebuia 10 rinduri sa scriii sssss
ca tu ai scris 10 fix.....
la sticlete da , bine ,lasa
2014-11-01T15:40:31+02:00
Măcăleandrul (zis și gușă roșie.Penajul la ambele sexe este cafeniu, cu o pată ruginie pe bărbie și piept. Păsările cuibăresc în scorburi, sub maluri, sau sub trunchiuri de arbori căzuți. Femela depune la începutul lunii mai 5-6 ouă albe cu pete ruginii, ouăle vor clocite timp de 13-14 zile numai de femelă. Unele specii migrează iarna spre Africa de Nord și Asia de Sud-Vest.Zece la suta din măcălendrii adulți își pierd viața în timpul apărării teritoriilor. Măcăleandrii trăiesc în relații strânse cu omul, mai ales în Marea Britanie și Europa Centrală. În alte zone ale Europei sunt frecvent împușcați în cadrul vânătorii sportive sau pentru a fi mâncați.
Sticletele - este o pasăre cu penele viu colorate cu roșu, negru, alb și galben, fiind una dintre cele mai cunoscute păsări de talie mică, din România. Deoarece este o pasăre cântătoare, a fost ținută frecvent în colivii.În general, ca la toate speciile mici de păsări, puii ajung la câteva luni la maturitate sexuală. Sticletele clocește în general în regiunile joase, dar și pe văile montane. Cuibul este mic, cu un număr de 4- 5 ouă albăstrui punctate roșcat. El este așezat în arbori de înălțime mijlocie, cel mai frecvent pe salcâmi. După circa 13 - 14 zile eclozează, femela scoțând pe vară 2 -3 rânduri de pui. Sticletele este sedentar, iernează în țară, la care se adaugă populațiile de sticleți nordici dintre care unele iernează în Africa de Nord și Asia de Sud-Vest.