Rezultatul trebuie sa fie 1

Paranteza rotunda -1 supra 2 inchidem paranteza rotunda totul la puterea 5 inmultit cu paranteza rotunda -2 inchidem paranteza rotunda la puterea 4 impartit la paranteza rotunda -1 supra 2 inchidem paranteza rotunda .
Va rog sa il faceti voi pe o foaie si dupa sa imi explicati tot cum v-am zis eu

1

Răspunsuri

2014-10-31T19:37:32+02:00
           5          4
( -1/2)    x  (-2)  : (-1/2) =

         (5-1)          4
=(-1/2)        x (-2)    =
                         4        4
=[ ( -1/2 ) x( -2 )]      = 1    = 1