Răspunsuri

2014-11-01T07:07:23+02:00
2^( x - 3 ) = y > 0;
Atunci 2^( x + 2 ) = 32y;
Ai ca 32y + y = 36 => y = 36 / 33 => y = 12 / 11 >  0;
Atunci 2^( x - 3 ) = 12 / 11;
logaritmam ecuatia in baza 10 => x - 3  = ( lg 12 - lg 11 ) / lg 2 => 
x = 3 + ( lg 3 + 2lg2 - lg11 ) / lg 2 => x = ( 5lg2 + lg3 - lg 11 ) / lg2.

Bafta!

Am gresit! Sorry! Am vazut in loc de 2^x pe 2^(x+2)! Faci substitutia 2^(x-3) = y > 0 => 9y = 36 => y = 4 = 2^2 => x - 3 = 2 => x = 5 . Bafta!
fiindca nu pun parantezele cum trebuie si eu am calculat gresit prima oara si de aceea intrebam daca numerele sunt corecte.
Bravos!