AM NEVOIE SI DE DATA ASTA DE AJUTORUL VOSTRU!!...
Numeste sentimentul dominat care se desprinde din poezia "Toamna" de Octavian Goga si motiveaza -ti optiunea intr-un text de 30 - 50 de cuvinte ( 3 - 5 randuri ). DAR VA ROG... Un text mai lung si... bine scris..;)!

1

Răspunsuri

2014-03-02T21:02:18+02:00
Maginea padurii este deprimanta sub povara de plumb a norilor cenusii . Pe campul pustiu , porumbul uscat tremura cuprins de frigul toamnei . Nu se mai aud sonoritatile vesele ale verii , natura devine mohorata , trista , pustiita de frig si apasata de cenusiul norilor .

Dinspre miazanoapte , isi face aparitia vantul nemilos . Puterea lui face sa fie smulsa cate o sindrila de pe sura .

Sub loviturile vifornitei pagane, nucii batrani devin neputinciosi , iar pe cumpana fantanii ,, plange un pui de ciocarlie singur si trist , lipsit de ocrotirea mamei .

Auzind plansul puiului de coicarlie , poetul isi simte sufletul cuprins de tristete si singuratate asemenea puiului de coicarlie .Descriindu-ne peisajul de toamna , cu transformarile care au loc in natura , Octavian Goga reusesta sa ne aduca sufletul alaturi de al sau , sa-i intelegem tristetea si emotia .

Mi-a placut aceasta poezie deoarece poetul Octavian Goga a reusit cu multa sensibilitate sa ma faca sa inteleg ca in natura ca si in viata se intampla si lucruri triste .