Răspunsuri

2014-10-30T21:46:29+02:00
Micute, rosii, dragalase, dulci si extrem de apetisante, nu ai cum sa nu le sesizezi pe tarabele din piete sau pe rafturile din supermarketuri. Doar luna iunie, luna lui Ciresar, este luna lor, luna cireselor si delicioasele fructe se numara printre preferatele multora.
ciresele sunt fructele preferate ale verii , ele sunt de culoare rosie -galbuie,cu aspect rotund asemeni unei mergele mici sau mari, caci ciresele sunt de mai multe soiuri ,mai timpurii, mai tirzii ,dar cert este ca sunt la gust tare gustoase , sunt bune la dulceata , compot in asortiment cu visine, pomusoare, se face prajituri,checuri din dulceata... si au un miros foarte placut ,dupa cum am pomenit de soiuri sunt urmatoarele-Sam ,Negre de Bistrita,cerna,ponoare,van,rubin,armonia,stella ,Pietroase de Cotnari si altele..Au un continut ridicat de vitamina C si o cantitate semnificativa de bioflavonoizi, antioxidanti ce au rolul de a scadea colesterolul si de a de a imbunatati circulatia sanguina prin dilatarea arterelor mici. Asadar, ciresele reprezinta un
adevarat aliment antioxidant,consumindule
organismul nu are decat de castigat: sistemul imunitar este fortifiat, iar procesul de imbatranire intarziat. Ce contin insa ciresele? Contin apa, zaharuri, saruri minerale (fosfor, calciu, magneziu, fier), o cantitate suficienta de provitamina A (avand rol de intretinere a tesuturilor si de mentinere a acuitatii vizuale), vitaminele B1, B2, C, E, P, B6, acid pantotenic, vitamina PP si nici cea mai mica urma de sodiu.