Răspunsuri

2014-10-31T04:56:00+02:00
      Arabii au intrat in istoria Evului Mediu intemeind o stapanire imensa, ce se intindea de la Oceanul Indian pana in Peninsula Iberica, stimulati fiind de o noua religie - islamul - aparuta in cursul secolului VII, o religie cu caracter universal asemanatoare crestinismului.
     Arabii sunt un neam semit, inruditi cu evreii. Potrivit legendei ei sunt descendentii lui Ismail, fiul Abraham si fratele lui Isac. Popor nomad traind in deserturile Peninsulei Arabe, arabii au creat o civilizatie proprie cu un mental propriu, un amestec ciudat de apucaturi crude si acte de loialitate in lupta, de inclinare spre poezie, dragoste si izbucniri de ura patimase si de dispret. Singura avere a arabului, traind in mijlocul nisipurilor fierbinti, erau cortul si cateva camile. Preocuparea arabului era sa aiba cat mai putine guri de hranit, de aici limitarea numarului membrilor tribului. Numarul de persoane de sex feminin trebuia redus la strictul necesar, de aceea multe fetite erau omorate inca de la nastere. 
       Aparitia islamului si a statului arab a fost opera lui Mahomed. Cuceririla arabe au inceput dupa moartea lui Mahomed, in timpul lui Abu Bakr si Omar.