Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-10-30T19:42:16+02:00
 În cazul intoxicaţiei cu unele ciuperci – Pălăria şarpelui-Muscariţă, Buretele pestriţ sau Buretele panterei, Buretele viperei – dacă lipseşte asistenţa unui medic, se administrează bolnavului vomitive pentru golirea stomacului de toxine. Împreună cu vomitivele se dau cantităţi mari de apă, ceai şi lapte cald.
Comentariul a fost şters
ajutatima va rog si pe mine
cu ce??
la intrebarea mea la biologie va rog frumos
2014-10-30T19:42:43+02:00
Intoxicatia cu ciuperci determina: greata, voma, durerei puternice de burta, diaree, gura uscata transpiratie si salivare abundenta ameteli cresterea temperaturii pierderea cunostintei , halucinatii, convulsii, tremur, coma (in cazul intoxicatiilor puternice)
Ce se poate face:
In primul rand, trebuie chemata salvarea, pacientul necesitand internare urgenta. Apoi, pana la venirea medicilor se pregateste un vas mare cu apa la temperatura camerei si un lighean, pentru a se face spalarea stomacala. Persoana trebuie sa bea cat mai multa apa (2-3 litri) si sa o vomite imediat; procedura trebuie repetata de cat mai multe ori. Apoi se face clisma. Pacientul trebuie sa bea cat mai mult lichid rece.
Persoana intoxicata trebuie sa stea culcata in pat, caci miscarile intensifica absortia toxinelor in sange. Urmarile intoxiactiei depinde de tipul ciupercilor, de cantitatea consumata si de starea fizica in care se afla pacientul inaintea consumului.