Alcatuiti un minieseu intitulat Sistemul nervos folosind informatia stiintifica adecvata. In acest scop respectati urmatoarele etape:
-enumerarea a 6 notiuni specifice acestei teme;
-construirea , cu ajutorul acestora , a unui text coerent , format din maxim 3-4 fraze , folosind corect si in corelatie notiunile enumerate.

1

Răspunsuri

2014-10-30T19:33:52+02:00
Sistemul nervos este un sistem al organismului uman ce se ocupa cu transmiterea informatiilor de la organele de simt la organele nervoase precum si de la acestea la organele efectoare.Unitatea structutala si functionala a sistemului nervos este neuronul.Sistemul nervos este format din maduva spinarii cu nervii spinali si encefalul format din Trunchi cerebral,Cerebel si Creier mare.Fiecare organ nervos are functiile sale:-Maduva spinarii:de conducere si reflexa -trunchiul cerebral:in acesta se afla centrii unor functii vitale pt organism -Cerebelul:stabileste legatura cu celelalte organe nervoase ale Sistemului Nervos Central -Creierul mare:functii senzitive,motorii precum si centrii de asociatie ce indeplinesc functiile psihice. Acesta este Sistemul Nervos Sper ca ti-am fost de ajutor :*
2 4 2