Răspunsuri

2014-10-30T14:32:05+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
2¹+2²+2³+...+2^n=2⁵⁵-2
Daca inmultim toata propozitia cu 2, avem:

2²+2³+2⁴+...+2^n+2^(n+1)=2⁵⁶-2² 
Adaugam (si scadem) un 2:

 -2+   2²+2³+2⁴+...+2^n+2^(n+1)=2⁵⁶-2² 
(2 +2²+2³+2⁴+...+2^n)  +  2^(n+1) -2= 2⁵⁶-2² 
2⁵⁵-2 +  2^(n+1) -2= 2⁵⁶-2² 
2⁵⁵ +  2^(n+1) -4= 2⁵⁶-4 
2⁵⁵ +  2^(n+1) = 2⁵⁶
2^(n+1) = 2⁵⁶-2⁵⁵
2^(n+1) = 2⁵⁵(2-1)
2^(n+1) = 2⁵⁵
2^(n+1) = 2⁵⁴⁺¹
n+1=54+1
n=54
2 3 2