Răspunsuri

2014-10-29T19:57:43+02:00
Beneficiile exercitiilor fiziceFiecare dintre noi trebuie sa cunoasca necesitatea si beneficiile practicarii regulate a activitatii fizice, si anume:
influenteaza pozitiv sanatatea fizica si psihica in timpul sarcinii si dupa nastere (in perioada de lauzie);
faciliteaza dezvoltarea normala a copiilor;
joaca un rol important in mentinerea starii de sanatate pe tot parcursul vietii.

Promovarea activitatii fizice sistematice, indiferent de grupa de varsta, a fost desemnata in Statele Unite drept prioritate nationala in domeniul sanatatii. In acest context, venind in contact cu numeroase persoane, medicii si personalul sanitar ar putea influenta evolutia starii de sanatate a populatiei promovand activitatea fizica sistematica.
Pentru fiecare cinci minute de exercitii fizice efectuate, noi adaugam un minut in plus vietii noastre. Exercitiile fizice, fie ca sunt incluse in programe de gimnastica medicala, fie ca se numesc fitness, gimnastica aerobica, tae-bo, pilates, yoga sunt deosebit de importante deoarece ne ofera o stare de bine si ne asigura mentinerea sanatatii fizice si mentale. Exercitiile fizice se adreseaza deopotriva articulatiilor, muschilor, oaselor, dar si aparatului cardiovascular si respirator, aducand beneficii si asupra celui digestiv si genito-urinar. Prin practicarea exercitiilor fizice aparatele si sistemele organismului isi vor creste performantele functionale si isi vor imbunatati activitatea, consolidandu-si structura. Fara miscare si exercitii fizice nu ne vom simti si nici nu vom arata atat de bine. Activitatea fizica efectuata cu regularitate este benefica, deoarece ne ajuta sa dormim mai bine, ne ofera un spor de atentie si, totodata, ne relaxeaza. Inima este "fericita" si se simte cu mult mai bine ca urmare a programelor de exercitii efectuate cu regularitate.