In 2 saci sunt 150 kg faina .Daca din primul sac se scot 3kg si se adauga la al 2 lea ,atunci in primul sunt de 2 ori mai multe kg decat in al2 lea. Cate kg de faina sunt in fiecare sac.

2
nu cred ca este bine
amandoi au 150
dar cum se poate sa ia din unul 3 kg si se adauga la al doilea
se rezolva prin segmente
b=52 si a 98 da nu stiu daca este bine

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-02T14:14:01+02:00
A-primul sac
b-al doilea sac
a+b=150
a-3=2(b+3)
a-3=2b+6
a=2b+9

2b+9+b=150
3b=141
b=47
a=103
1 5 1
  • lex
  • Ambiţios
2014-03-02T14:19:05+02:00
1. 150-3 = 147kg (dupa ce se scoate din primul)
2. 150+3 = 153kg (dupa ce se adauga la al doilea)
3. 153x2 = 306kg (in primul sac)

                         Raspuns: 306 kg in primul sac
                                      : 153 kg in al doilea sac