5)Calculați,aplicând regulile de calcul cu puteri:
a) ( -\frac{1}{2} )³ ×( -\frac{1}{2} )⁵=
b)( \frac{-5}{-3} )⁰×( \frac{-5}{-3} )⁶=
c)(0,1)²×(0,1)³×(0,1)⁴×(0,1)⁰=
d)( -\frac{1}{5} ⁶:( -\frac{1}{5} )⁴=
e)( -\frac{3}{8} )⁵:( -\frac{3}{8} )⁴=
f)(0.2)⁷>(0.2)⁵=
g)(1,5)¹⁹:(1,5)¹⁷=
h)[( \frac{3}{2} )²]³=
i)[( -\frac{3}{8} )²]³=
j)[( \frac{1}{-2} )³]²=
k){[(-0.1)²]³}⁴=

VERIFICARE:

a)=( -\frac{1}{2} )⁸
b)=( \frac{5}{3} )⁶
c)=(0.1)⁹
d)=( -\frac{1}{5}
e)= -\frac{3}{8}
f)=(0.2)²
g)=(1.5)²
h)( \frac{3}{2} )⁶
i)( \frac{3}{8}
j)( \frac{1}{2} )⁶
k)(0.1)²⁴.

1

Răspunsuri

2014-10-28T22:39:27+02:00
(-1/2)^8
b) (-5/-3)^6=(5/3)^6
c)=(0,1)^(2+3+4+0)=(0,1)^9
d) =(-1/5)^²=(1/5)²
e) =(-3/8)
f)=(0,2)²
g)=(1,5)²
h) =(3/2)^2.3=(3/2)^6
i) =(-3/8)^6=(3/8)^6
j)=(1/2)^6
k)(-0,1)^2.3.4=(-0,1)^24=(0,1)^24
se bazeaza pe formule la inmultire se aduna puterile,la impartire se scad ,putere la alta putere se inmultesc puterile .un numar negativ la o putere cu sot da + si la una fara sot da -
măăăăă
scrie
cum am scris eu foarte explicist
la a
cum ai făcut ca să îți dee acest răspuns!