Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-28T21:36:07+02:00
In secolul 1 relatii daco romane au fost negative, deoarece Duras, unchiul lui Decebal ataca Dobrogea si il ucide pe Oppius Sabinus, guvernatorul  Moesiei. In 87, Duras renunta in favoarea lui Decebal, dupa ce Domitian isi indreapta legiunile catre Dacia. 
Cornelius Fuscus invadeaza Dacia, dar este infrant si omorat, majoritatea legiunilor sunt ucise sau luati prizonieri, sclavi.
In anul 89, Tettius Iulianus invadeaza din nou Dacia, ajunge la Tapae, unde romanii castiga, Decebal cere pace, iar Domitian e obligat sa accepte, dand ingineri, mestesugari si subventii dacilor pentru a fi o pace indelungata, deoarece Domitian avea granitele atacate. Senatul roman il acuza pe Domitian de tradare, iar in 97, Ulpius Nerva Traianus de origine spaniola ajunge pe tron si hotaraste sa cucereasca Dacia. In urma celor doua razboaie 101-102, 105-106 dacia devine provincie imperiala, iar populatie trece prin procesul de romanizare timp de 165 de ani pana la retragerea Aureliana, 270-271 cand imparatul decide sa retraga armata, administratia, nobilii si o parte a populatiei, datorita invaziei migratorilor.
Cam atata am stiut, nu stiu daca sunt 2 pagini, dar sper sa ajunga, bafta.