Punctul(a):x supra 2radical din 5-3rdical din 2=2radical din 5+3radical din 2 supra radical din 2;(b):x supra 3radical din 2 +2radical din 3=3radical din 2-2radical din 3 supra radical din 6;
(c)x supra radical mare 3ori radical din 729=radical mare 250-radical din 625 supra radical mare 72 ori radical din 324;
(d):3radical din 2 +2radical din 5 supra 5radical din 2=x supra 5radical din 2-3radical din 5;
(e):5+3radical din 2 supra 4radical din 2 -5=x supra 5-3radical din 2;AJUTATIMA VA ROOOGGGG

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-28T21:53:46+02:00
A)x/(3√2+2√3)=(3√2-2√3)/3√6
√2x=(2√5-3√2)(2√5+3√2)
√2x=20+6√10-6√10-18
√2x=2
x=2/√2=2√2/2=√2
b) x/(3√2+2√3)=(3√2-2√3)/3√6
3√6x=(3√2-2√3)(3√2+2√3)
3√6x=18+6√6-6√6-12
3√6x=6
x=6/3√6=2/√6=2√6/6=√6/3
c)x/(√3·√√729)=(√250-√√625)/(√72·√√324)
x/(√3·√27)=(√250-√25)/(√72·√18)
x/(√3·3√3)=(5√10-5)/(6√2·3√2)
x/9=(5√10-5)/36
36x=9(5√10-5)
36x=45√5-45
x=45(√5-1)/36=15(√5-1)/12=5(√5-1)/4
d) (3√2+2√5)/5√2=x/(5√2-3√5)
(3√2+2√5)(5√2-3√5)=5√2x
30-9√10+10√10-30=5√2x
√10=5√2x
x=√10/5√2=√5√2/5√2=√5/5
e) (3+3√2)/(4√2-5)=x/(5-3√2)
(3+3√2)(5-3√2)=x(4√2-5)
15-9√2+15√2-18=x(4√2-5)
-3+6√2=x(4√2-5)
x=(6√2-3)/(4√2-5)
x=(6√2-3)(4√2+5)/(4√2-5)(4√2+5)=
x=(48+30√2-12√2-15)/(32-25)
x=(35+18√2)/7
eu asta am inteles din ce ai scris
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters