Comenteaza, in 6-10 randuri, ultima strofa a poeziei prin evidentierea relatiei dintre ideea poetica si mijloacele artistice.
Aceasta este ultima strofa:
"Liceu,-cimitir
Al tinereţii mele-
În lume m-ai dat
În vâltorile grele,
Atât de blazat...
Liceu,-cimitir
Al tinereţii mele!"

1
din primele versuri fara sa caut pe internet , remarc stilul lui Bacovia, aaa, este asa ... nu stiu chestii cu sfarsit si rau si negru :)) , e relativ greutz de comentat la el dar nu imposibil :D

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-10-28T20:38:47+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Pai hai sa vedem ce nu stiu , hmmm......... blazat = indiferent ( nici eu nu stiam :P ).

ASA, si acum comentariul propriu-zis  : 


Potrivit opiniei mele, opera suport , evidentiaza un univers trecut, al unui element ce aparent are ca scop desavarsirea cunoasterii, dar care in viziunea lui Bacovia, capata un alt sens, unul sumbru , ce structureaza ideea ca insasi perioada adolescentei sale este marcata de o trecere , cum insasi poetul afirma ,,atat de blazat''.
In primul rand, remarcam metafotafora ,, liceu-cimitir '' ce corelta cu structura ,,al tineretii mele '' , pune in lumina ideea ca acest element practic i-a rapit timpul, i l-a ocupat, facandu-l incapabil sa remarce universul realitatii, unul diferit fata de cel teoretic, dovada ca la poetul afirma urmatoarele ,,În lume m-ai dat / În vâltorile grele '' , un univers necunoscut.
In alta ordine de idei , repetitia, ,, liceu-cimitir al tineretii mele '' , accentueaza aceasta idee , prezenta in cadrul intregii opere.
In concluzie , consider ca relatia dintre ideea poetica si mijloacele artistice, a fost desavarsita de argumentele expuse anterior.

:)
Merciiiii!!! Daca tie ti s-a parut dificil cred ca iti imaginezi ce am crezut eu :)
e ok, imi face placere orice la romana :D