Răspunsuri

2014-03-01T19:47:32+02:00
Eu iti dau idei:
-Poti sa scrii despre un copil care are o boala incurabila.
-Un caz,in care acest drept este incalcat..Un copil,care se accindenteaza la brat julindu-se destul de grav,insa mama lui nu vrea sa cheltuiasca bani doar pt o julitura.Rana incepe sa se agraveze si..Pana la urma copilul o sa moara.Mama,o sa isi dea seama abia atunci de greseala facuta.
Sper sa iti fie de folos. :*
7 4 7
2014-03-01T20:12:23+02:00
A stapani cel mai inalt nivel de sanatate este unul dintre drepturile fundamentale ale fiecarei fiinte, indiferent de rasa, religie, credinta politica, economica sau conditie sociala. (Constitutia Organizatiei Mondiale a Sanatatii)

Dreptul la ‘cel mai inalt nivel de sanatate’inseamna dreptul la sanatate si cuprinde serviciile de sanatate si conditiile esentiale pentru o sanatate buna precum apa curata, hrana adecvata, salubritate si adapost. Acest drept include accesul la servicii de sanatate de buna calitate si accesibile ca pret, precum si accesul la informatii referitoare la problemele de sanatate. La fel ca si in cazul celorlalte drepturi, lipsa discriminarii sta la baza ‘dreptului la sanatate’. 

Dreptul la sanatate este mentionat in mai multe instrumente pentru drepturile omului, precum Articolul 12 al Acordului international asupra drepturilor economice, sociale si culturale ale omului, sau Articolul 24 al Conventiei drepturilor copilului. In Europa, avem Articolul 13 al Cartei sociale europeane care specifica: 

Cu scopul de a asigura exercitarea efectiva a dreptului la asistenta sociala si medicala, partile contractante se obliga sa:

• se asigure ca orice persoana care nu are resursele necesare si nici nu este capabila sa faca rost de resursele necesare prin eforturi proprii sau din alte surse, in particular, prin a beneficia de o schema de protectie sociala, are parte de asistenta adecvata si, in caz de imbolnavire, de ingrijirea necesara

• se asigure ca orice persoana care primeste astfel de ajutor nu va suferi sub nici o forma de o diminuare a drepturilor politice sau sociale

• faca in asa fel ca toata lumea sa poata primi astfel de sfaturi si de ajutor personal, fie ele servicii publice sau private, pentru a preveni, inlatura sau diminua nevoile personale sau familiale

• aplice cele mentionate in paragrafele 1,2 si 3 ale acestui Articol in mod egal, potrivit Conventiei europene de asistenta sociala si medicala, semnat la Paris pe 11 decembrie 1953. 
4 4 4